Seaside Golf Tours Logo

Golfresor till St Andrews

St Andrews - golfbanor och logi

St Andrews är kanske mest berömt för The Old Course men här finns så mycket mer att utforska, vi älskar att spela golf i St Andrews då vi alltid hittar nya favoriter!

Självklart har St Andrews Links Trust, som har hand om Old, New, Jubilee, Castle samt Eden Courses, en självklar status men i området finns även den fantastiska Kingsbarns Links, Crails båda banor Balcomie och Craighead, samt de två banor som tillhör Fairmont Hotel. I södra delen, på väg från och till Edinburgh ligger två till banor vi rekommenderar ett besök på, Lundin och Leven Links. Som universitetsstad är St Andrews packat med Bed & Breakfasts och hotell men trots detta kan det vissa tider på året vara svårt att hitta rum, precis som med golfen i detta område är det bra om ni är ute i god tid. Det finns massor med pubar, restauranger och caféer här, och är det dåligt väder, eller ni helt enkelt känner för att göra något annat, rekommenderar vi ett besök på Golf Museet eller Kingsbarns Destilleri.

Banor

Nedanför på kartan ser ni de golfbanor vi regelbundet bokar. Alla de banorna är av bra standard och som vi gärna spelar själva. Finns inte den banan ni vill spela med? Hör gärna av er då, vi bokar andra banor också vid intresse!

Logi

Lite längre ner hittar ni den logi vi oftast bokar i området. De är alla ställen som vi vet är bra och kan rekommendera men om ni har ett logi i åtanke som inte finns mer hör av er!

Tours

Längst ner på sidan finns förslag på olika tourer. De är exempel på resor vi ofta bokar och de funkar bra som utgångspunkt, men då vi specialiserar oss på skräddarsydda resor är vi inte nöjda förrän ni är det!

Old Course

New Course

Old Course

Jubilee Course

Castle Course

Kingsbarns Golf Links

Fairmont

Crail Golfing

Leven Links Golf Course

Lundin Links Golf Club

Ardgowan Hotel

Argowan Hotel ligger en järn 9:a från Old Course och i hotellet ligger även den populära restaurangen Playfair’s. Alla rummen var renoverade under 2017 och 2018 och är numera mycket bekväma med bra badrum som har separat dusch. Här finns wifi, vattenkokare, hårtork, tv och telefon på alla rum, och i deluxerummen finns det plats för 3 personer, något som numera är ganska ovanligt. 

Argowan Hotel

Fairmont Hotel & Spa 

Fairmont Hotel ligger en liten bit utanför St Andrews och har två egna, mycket bra, golfbanor. Det är ett stort hotell med flera restauranger, pool och spa avdelning, samt stora konferensrum och mindre mötesrum. Fairmont ligger vid havet och många av rummen har en fantastisk utsikt över bukten och St Andrews. Rummen har bra stora sängar, även twinrummen har rejäla sängar, och gott om utrymme för golfbagar och bagage. Även badrummen är av det stora formatet, alla med separat dusch och badkar, och härliga badrockar av egyptisk bomull.

Fairmont Hotel & Spa

Nethan House

Ett av vårt mest populära Bed & Breakfast Nethan House ligger på Murray Park, en kort promenad till Old Course och omgiven av bra restauranger, barer och pubar. Nethan har ett antal olika rum inklusive ett fyrbäddatrum för er som reser på en tajt budget. De har även ett dedikerat rum för golfutrustning så ni slipper ha de på ert rum. Här serveras frukost redan från  07:30 så även om ni har en tidig starttid hinner ni få något i magen!

 

Nethan House

Lorimer House

Lorimer House är ett 3 stjärnigt bed & breakfast med 5 rum, alla med egna badrum. TV, vattenkokare samt wifi på alla rum. Bra frukost med lokala produkter. Ett lite enklare boende för er som kommer till St Andrews en kortare tid och ”bara vill spela golf”!

 

Lorimer House

St Andrews Reseförslag