Seaside Golf Tours Logo

Golfresor till Ayrshire

Ayrshire

Landskapet Ayrshire söder om Glasgow är förmodligen det golftätaste i Skottland. Inom 20 minuter hittar ni här ett tiotal fantastiska banor, inklusive Prestwick där The Open spelades första gången, och Royal Troon där Henrik Stenson vann 2016.

Åker ni lite längre hittar ni ytterligare 20-30 banor, mest känd av dess är nog Turnberry, även den en Open bana. Ayrshire med ön Arran är trots närheten till havet lite mer vindskyddad än östkusten vilket gör att det ofta är bättre väder här i lågsäsongsmånaderna april och oktober, då priserna ofta är lägre! Städerna Ayr och Prestwick, som numera nästan sitter ihop, har ett stort utbud av hotell, bed & breakfasts, pubar och restauranger, och med den ny motorvägen är det snabbare att ta sig hit en till St Andrews!

Banor

Nedanför på kartan ser ni de golfbanor vi regelbundet bokar. Alla de banorna är av bra standard och som vi gärna spelar själva. Finns inte den banan ni vill spela med? Hör gärna av er då, vi bokar andra banor också vid intresse!

Logi

Lite längre ner hittar ni den logi vi oftast bokar i området. De är alla ställen som vi vet är bra och kan rekommendera men om ni har ett logi i åtanke som inte finns mer hör av er!

Tours

Längst ner på sidan finns förslag på olika tourer. De är exempel på resor vi ofta bokar och de funkar bra som utgångspunkt, men då vi specialiserar oss på skräddarsydda resor är vi inte nöjda förrän ni är det!

Prestwick Old

Links Rd, Prestwick KA9 1QG, United Kingdom

Prestwick St Nicks

31 Grangemuir Rd, Prestwick KA9 1SN, UK

Royal Troon Golf Club

Portland, Craigend Rd, Troon KA10 6EP, UK

Trump Turnberry Golf Club

16 Maidens Rd, Turnberry, Girvan KA26 9LS, UK

Gailes Links Golf Course

Gailes Rd, Irvine KA11 5AE, UK

Dundonald Links

Irvine KA11, UK

Western Gailes

Marine Dr, Irvine, UK

Irvine Golf Club

Bartonholm Gardens, Irvine KA12 8TD, UK

Kilmarnock Golf Club

Trump Turnberry Hotel

Det ikoniska hotellet har stått här sen början på 1900 talet, under krigsåren använde militären det som bas, men nu är det ett riktigt lyxhotell! När Trump tog över renoverades nästan allt och nu går allt i mörkblått och guld, inklusive badrummen som har kranar i guld. Allting här är 5-stjärningt, från lakan, till kaffet, till utsikten över Ailsa golfbanan, till rumservice 24 timmar om dygnet…De finns flera olika rumstyper att välja på, inklusive deras egenhushåll bostäder som har upp till 8 sovrum. Turnberry har flera olika restauranger att välja på, och ett spa med, enligt golfare, världens bästa utsikt. Ville man bo lite speciellt går det till och med att bo i det berömda fyrtornet!

Trump Turnberry Hotel

Carlton Hotel

Carlton Hotel i Prestwick är ett modernt hotell som ligger nära både Prestwick GC och Prestwick St Nicholas GC. Här ligger även Logan’s Bar som är poppis med lokalinvånarna. Hotellet är en bra parkering som är gratis för gäster och därför ett bra alternativ för er som vill köra själva. All rum har egna badrum, TV och telefon, vattenkokare och hårtork samt en mindre meny för rumsservering.

Carlton Hotel

Gailes Hotel

Gailes Hotel ligger i utkanten av Irvine och med gångavstånd till Gailes GC samt egen 9 håls bana och driving range är det här en bra bas för er som vill spela de norra linksbanorna i området. Hotellet kan även ordna med transfer till de andra banorna, inklusive Western Gailes, Dundonald och Kilmarnock. Det 4-stjärniga hotellet är nyrenoverat och har numera även ett mycket bra spa med pool och bastu.

 

Gailes Hotel

Old Loans Inn

I byn Loans ligger puben Old Loans Inn som numera även har 20 jättefina sovrum som alla har TV, docking station och wfifi. Old Loans Inn är en bra bas för er som ska spela Royal Troon och Kilmarnock Barassie som är mindre än 10 minuter i bil, samt enbart 10 – 15 minuter till Gailes Links, Dundonald och Western Gailes. Puben är populär med lokalbefolkningen och har mycket bra mat.

Old Loans Inn

Kylestrom Hotel & Bar

Kylstrom Hotel ligger i Ayr som numera mer eller mindre sitter ihop med Prestwick. Hotellet har nyligen renoverats och är nu mycket moderna och bekväma, de flesta rum har nu två separata sängar. Här finns wifi på alla rum samt TV, vattenkokare och hårtork. Restaurangen är mycket bra och baren väldigt populär med en lång lista på cocktails de kan slänga ihop! 

Kylestrom Hotel

Ayrshire Reseförslag