I Högländerna, Highlands på engelska, hittar ni inte bara fantastiska golfbanor i trevlig miljö med enorma vyer men även de flesta av de mest berömda destillerierna som Glenmorangie, Glenlivet och  

Aberlour. Royal Dornoch och Nairn kanske är de stora dragplåstren här men det finns massor av enormt bra golfbanor i detta område. Den ”nya” Castle Stuart och den nordligaste linksbanan Brora är två av våra favoriterHögländerna är lite svårare att ta sig till en del andra destinationer, men i vår åsikt väl värt det! Vill ni vara borta en vecka rekommenderar vi ett kombinationspaket med Aberdeen. Nedan är ett urval av de banor och hotell vi jobbar med, hör av er om ni är intresserade av något som inte finns med. 

Golfbanor

Logi

Royal Dornoch

En av de bästa banorna i världen. Det har spelats golf här sen 1600 talet men det var först när Old Tom Morris 1889 gjorde om den till en 18 håls bana som golfare började vallfärda hit. En traditionell inksbana med 9 ut och 9 hem, de flesta av greenerna ligger på platåer som gör närspelet extra svårt. Banan börjar med ett relativt kort par 4, se det lite som ett uppvärmingshål! Redan på 2:a hålet, ett par 3, får man uppleva de upphöjda greener, och hur lätt bollen rullar av dem…Flera av hålen är blinda så vi rekommenderar en banguide, eller ännu bättre, investera i en caddie! Royal Dornoch är värd den tid det tar att ta sig hit, en bana vi tycker att alla ska spela en gång i livet. 

Tain

Tain är en mindre, opretentiös klubb som ligger lite mer skyddat en grannen Royal Dornoch, med havet på ena sidan och bergen på den andra. Lite mera hedland än links på vissa hål gör att Tain kan kännas mer avkopplad att spela, men kan liksom ta igen sig lite ibland från blåsten. Gäster är varmt välkomna här och vi rekommenderar ett besök på Tain i samband med en resa till de andra banorna i högländerna. I byn Tain ligger whisky destilleriet Glenmorangie, varför inte ta en tur? 

Brora

Brora är den mest nordliga av Skottlands många linksbanor. De först nio spelas utmed havet, med nästan inget skydd alls. 2:an tee känns som om den nästan ligger i havet…Ett av våra favorithål är det 18:e, ett par tre med en upphöjd green som ligger läskigt nära klubbhuset! Omritad av James Braid 1923 är det här en riktig pärla, och en bana vi verkligen rekommenderar på en resa till de skottska högländerna. 

Nairn 

Nairn är en av de mer kända banorna i området, speciellt efter att den var värd för Walker Cup 1999. En klassik linksbana med snabba greener och hårda fairways. Om du har en tendens att slice, ta med dig många bollar då de hamnar i havet de första hålen. Det är faktiskt så att man kan se havet från varje hål på NairnNairn kommer under de närmaste åren byggas ut och byggas om, redan nu är kiosken mellan 9:an och 10:an klar, ett väldigt välkomnat tillägg. 

Nairn Dunbar 

Nairn Dunbar är grannen till den mer välkända Nairn, men många föredrar faktiskt denna bana. Över de sista åren har greenkeepern här jobbat med att få fairways torrare och att plocka bort mycket av den typiska skotska busken Gorse för att få tillbaka bana till hur den var tänkt att vara, och vi tycker att de har lyckats riktigt bra. Nairn ocNairn Dunbar erbjuder paket greenfee till bra pris så varför inte spela båda så ni kan bestämma er själva för vilken ni föredrar?  

Castle Stuart 

Castle Stuart är nykomlingen i högländerna. Mark Parsinen som grundade Kingsbarns letade efter ett stycke mark för ytterligare en bana i Skottland och hittade marken runt Castle Stuart. Anläggningen öppnade 2009 och har de sista 10 åren klättrat på listorna över top 100 banor i världen och låg 2018 på nummer 50. Framförallt kombinationen av snabba, svåra greener, och stora bunkrar gör Castle Stuart svårspelad 

Moray Old (Lossiemouth) 

Moray Old är ytterliggare en bana där Old Tom Morris har haft en finger med, efter ett besök här erbjöd han sig att designa om banan lite. Speciellt det 18:e hålet är något väldigt specielltett böljande långt hål med bunkrar hela vägen på ena sidan och out of bounds på den andra. Banan ligger bredvid det brittiska flygvapnet bas RAF Lossiemouth, och om du har tur, eller otur beroende på hur man ser på det, så kommer det en jet inflygandes mitt i svingen! Moray ligger i ett micoklimat som gör det torrt och varmt större delen av året, vilket gör att det går att spela golf året runt. 

Boat of Garten 

Boat of Garten är något alldeles speciellt, en bana mitt i bergen! Med den gamla järnvägen med ånglok som tuffar förbi några av hålen, till bergen som ofta har snö på topparna året runt, så känns det som en blandning av alperna och vilda västen…Här lutar hålen hejvilt och det är nog så svårt att behålla balansen nar man ska stansa. Passar er för all träd, gran, furu, björk samt massor med ljung gör att det kan vara svårt att veta vart bollen tog vägen!   

Logi

Dornoch Castle Hotel 

Dornoch Castle Hotel har 22 rum, alla mycket fint inredda, några med öppen spis och himmelsäng! Bra badrum med dusch, wifi överallt samt en helt fantastisk bar med över 450 whisky sorter, om inte det var nog ligger det ett destilleri bredvid! I hotellet finns det en mycket bra restaurang samt en privat matsal för upp till 14 personer, perfekt för sista kvällens prisutdelning. Hotellet ligger centralt i Dornoch, med flera bra restauranger och pubar i närheten och det går att gå till Royal Dornoch på lite över 5 minuter. 

Kingsmills Hotel 

Kingsmills Hotel ligger i centrala Inverness. Det är en mycket bra 4-stjärningt hotell med spa och konferensmöjligheter. Rummen är stora, speciellt de på bottenvåningen som har egna terrasser, passar golfare bra. Alla rum har självklart tv, wifi, kaffe/te kokare samt rumsservice, och de lite finare rummen har även badrockar, mineral vatten, kassaskåp med mera. Det finns 2 restauranger på hotellet samt en whisky bar som är välbesökt av både gäster och lokalbefolkningen.  

Golf View Hotel 

Det nyrenoverade Golf View Hotel har 42 rum och ligger mindre än 10 minuters gångväg från Nairn Golf Club samt 5 minuter i bil till Nairn Dunbar. Många av rummen har utsikt över havet och alla badrum har både badkar och separat dusch.  Hotellet har även ett spa och en mycket bra restaurang. Självklart finns här wifi på alla rum och i baren, som för övrigt har flera hundra olika sorts whisky! 

Sandown House 

Tidigare var Sandown House en bondgård men sen 2010 har det varit Bed & Breakfast. De har 6 jättefina gästrum, alla med badrum som har separata duschar, tv, kaffe/te kokare, mineral vatten, badrockar, iPhone/iPod dockningsstationer och mycket mera. Sandown är en bra bas för er som vill spela banorna runt Nairn.