East Lothian är landskapet söder om Edinburgh, tar bara ca 40 minuter från flygplatsen hitDet finns massor med golfbanor utmed hela kusten, för alla budgets och hcps. Lättast bor man i North Berwick och vill man in till Edinburgh så kan man ta tåget  45 minuter. Staden ligger utmed vattnet och har ett antal bra bed & breakfasts och hotells, det finns dessutom många restauranger och pubar att välja på. Det är utmed den här kusten som Muirfield ligger, samt även den kända West Links på North BerwickNedan är ett urval av de banor och hotell vi jobbar med, hör av er om ni är intresserade av något som inte finns med.  

Golfbanor

Logi

North Berwick 

North Berwick grundades 1832 och är därmed den tredje äldsta klubben där det fortfarande spelas golf. Sex av hålen spelas utmed vattnet, och om tidvattnet är inne kan det bli ett enda långt vattenhinder! Ett antal gamla murar, några mitt i fairway, enormt djupa bunkrar samt snabba greener gör North Berwick till en av världens bästa linksbanor. Flera av hålen har kopierats runt om i världen, ingen mer så än nummer 15, ett par 3 hål på 192 yards, som bland annat även finns på Pebble Beach 

The Glen 

The Glen är en liten pärla som ligger i skuggan av North Berwick. Ofta kallad East Links (North Berwick är West Links) då den ligger till öster om staden. Banan ligger delvis på en klippa med fantastiska vyer som resultat. En lite kortare bana, nio av de tolv par 4 är kortare än 400 yards, och med lite enklare ruff, gör att den bana passar alla golfare. 

Dunbar 

Dunbar ligger utmed kusten, ca 20 minuter från North Berwick, och är definitivt värd de extra minuterna det tar att ta sig hit. En klassik linksbana från 1850-talet som fick lite extra skjuts av James Braid och Ben Sayers under 1923 då de bland annat installerade 61 nya bunkrar! De första två hålen går inåt land och är aningens tråkiga, men de funkar bra som uppvärmning.  Därefter går banan mer utmed havet och vinden spelar då stor roll, passa er även för stenmuren som går bredvid och räknas som out of bounds! 

Gullane 

Gullane has three courses, aptly named No 1,  No 2 and No 3! No 1 is the championship course, ranked as 66th best course in the world, and is host to qualifiers to The Open as well as the Scottish Open.  

Gullane har tre banor, bra nog kallade No 1, No 2 och No 3! No 1 är mästerskapsbanan, rankad som 66:e bästa banan i världen. Här hålls kval till The Open samt Scottish Open, senast 2018. Banan är från ca 1880 men det är ingen som vet vem som har designat den utan tron är att man helt enkelt har följt naturen och klippt greener och byggt bunkrar lite här och där. Gullane 1 är tillsammans med Muirfield och North Berwick de 3 bästa banorna i East Lothian. Gullane 2 är även den en mycket bra bana som också ibland används som kvalbana till The Open. Den är designad av Willie Park Junior 1899, som då var The Open vinnaren. De första sju hålen följer Gullane 1 men följer sen naturreservatet bredvid. Vill ni spela 36 hål en dag rekommenderar vi en kombination av No 1 och No 2.  

Muirfield 

Det är svårt att säga något om Muirfield som inte sagts innan! Världens äldsta klubb och en relativt unik layout för en linksbana, där nio går in en ring runt de andra nio, vilket innebär att vinden tar emot överallt. Muirfield tar bara emot gäster på tisdagar och torsdagar och bokas därför upp långt i förväg, ofta över ett år. Vi tycker ni ska passa på att även boka in er för lunchen i klubbhuset efteråt, mycket typiskt gammelskotsk affär där ni behöver ha kavaj, skjorta och slips! 

Longniddry 

Longniddry är inte helt typiskt links då den har en hel del inslag av hed och här finns inte ett enda par 5 men med flera väldigt långa par 4 blir den svårspelad. På till exempel 5, ett dogleg, ligger greenen högt, i två platåer och landar du på fel platå så blir det lätt en tre putt! Bra pris på greenfee även i högsäsong gör Longniddry till en populär bana med våra gäster.  

Kilspindie 

Kilspindie GC ligger bara lite över en halvtimma söder om Edinburgh. En kort bana som spelas utmed bukten, ofta syns sälarna liggandes på stenar i solen, området runt banan är naturreservat. Första hål är ett par 3, och tee ligger inom synhåll från klubbhuset, så tänk lite extra på vilken klubba ni väljer! Flera av greenerna på Kilspindie är blinda, ofta vet man inte om bollen ligger på green förrän man kommer fram…Kilspindie är en gammal klassisk klubb, med ett traditionellt klubbhus, som vi varmt rekommenderar ett besök på. 

Craigielaw 

Craigielaw öppnade portarna 2001 och är granne med Kilspindie, flera av hålen möter varandra. Den är ritad av Donald Steel och det här är en bana som blir bättre för varje år, greenkeeper teamet här jobbar hårt på att få banan i tiptop kondition. Ett modernt klubbhus och bra träningsmöjligheter med både driving range och pitch/putt greener är Craigielaw ett bra ställe att börja resan på! 

Logi

No 12 Quality Street 

Det här bed & breakfast har ett kanonläge mitt i North Berwick och det går att gå till North Berwick GC på 5 minuter! Gemytligt boende samt en bra restaurang gör att No 12 är ofta fullbokat. Av de 11 sovrummen är 6 stycken twinrum, alla har privata badrum, TV, wifi, vattenkokare och hårtork.  

Golf Lodge B&B 

Som framgår av namnet är ägarna till Golf Lodge golfälskare! Här finns det fyra sovrum som alla har egna badrum med dusch samt TV, wifi, vattenkokare och hårtork. De har även en separat stuga bredvid som har 2 sovrum, 1 badrum, vardagsrum och kök. Stor Skotsk frukost ingår oavsett vart ni bor. 

6a North Berwick B&B 

6a ligger 5 minuters promenad från North Berwick GC samt centrala byn där ni hittar ett flertal restauranger och pubar. Det här är ett litet ställe med bara två rum men de är jättefina och servicen här är perfekt. 

Macdonald Marine Hotel 

Det 4-stjärninga Marine Hotel tillhör kedjan Macdonald och ligger utmed vattnet, en liten bit utanför North Berwick, det tar ca 10-15 minuter att promenera in till byn. Hotellet har 83 rum, många med havsutsikt, och alla med stora bekväma sängar, privata badrum med dusch, skrivbord samt wifi. Här ligger även ett prisbelönt spa, en restaurang med mycket god mat, samt en härlig bar med utsikt över North Berwick Links.