Dundee är Skottlands fjärde största stad och ligger ca en halvtimma norr om St Andrews och en halvtimma söder om Carnoustie. Dundee är en gammal hamnstad som var viktig under den industriella revolutionen men numera, efter ett antal decennier i förfall, har nu Dundee återuppfunnit sig som ett center för biomekaniska och digitala företag, hela 10% av Storbritanniens digitala spelföretag ligger här. Staden jobbar på att bli en kulturdestination och 2018 placerade de sig på 5:e plats i Wall Street Journals ”Hot Destinations” lista. Dundee är ett bra ställe för de som ville besöka både Carnoustie och St Andrews men inte vill betala hotellpriserna i de områdena! Nedan är ett urval av de banor och hotell vi jobbar med, hör av er om ni är intresserade av något som inte finns med. 

Golfbanor

Logi

Carnoustie  

Carnoustie har 3 banor, Championship, Burnside och The BuddonChampionship är en klassisk links bana och en av de skottska banorna som är värd för The Open. Carnoustie placerar sig ofta i toppen av världens svåraste banor, och det håller vi med om! Old Tom Morris gjorde om banan till 18 hål 1857 och under 1926 om designades den om James Braid och har inte rörts mycket sen dess. Bunkrar och vattenhinder (vem minns The Open 1999?) turas om att ta hand om bollarna, på tex 6:an som är ett långt par 5, ligger de 2 enorma bunkrar mitt på fairway där de flesta landar…Carnoustie är en bana som är så bra att det är svårt att beskriva den, vi rekommenderar att alla golfare ska prova att spela den en gång i livet! 

Panmure 

Panmure är en av de mindre kända banorna runt Carnoustie, men av riktigt bra standard, används som kvalificeringsbana för The Open och självaste Ben Hogan tillbringade 2 veckor här innan han vann The Open på Carnoustie. De första 3 hålen kan eventuellt kännas lite tråkiga, men efter det öppnar hålen upp och blir svårare, och blåsigare. Akta er för ruffen här, inte bara för att alla snåriga buskar men även för de enormt många kaninhål som finns! Panmure vinner ofta priser för sitt greenkeeper team, den är nästan jämnt i fantastiskt skick.  

Monifieth 

Monifieth har faktiskt 2 banor men när de flesta pratar oMonifieth menar de The Medal banan som anlas 1845 och är en av fyra kvalificeringsbanor för The Open när den spelas på Carnoustie. Denna bana är byggd över böjande sandbankar, men ovanligt nog ser man inte mycket av havet, däremot går det en järnväg utmed flera av hålen som man får passa sig för. The Medal är en opretentiös bana som vi rekommenderar ett besök på! 

Montrose 

Montrose är faktiskt den sjätte äldsta klubben i världen, och 2017 bytte man namn på banan från The Medal till 1562 för att påvisa hur gammal den faktiskt är. Trots ändringar av Old tom Morris år 1901 så spelar man flera av hålen hur de såg ut för flera hindra år sedan. Första hålet spelas mot havet, och sen följer flera av hålen havet, vilket tyvärr har lett till erosion av marken som greenkeepers kämpar emot. Montrose är en av fyra kvalificeringsbanor för The Open och väl värd ett besök. 

Logi

Carnoustie Golf Hotel & Spa 

Det magnifika Carnoustie Golf Hotel ligger precis intill golfbanan, de flesta känner säkert igen fasaden från TV. Hotellet har 86 rum och 10 sviter, många med utsikt över banan och några med balkong. Rummen är stora och med bra sängar, perfekt för trötta golfare med mycket bagage. Här finns det även ett spa med bastu och pool. Den nyrenoverade restaurangen har vunnit pris och är väl värd ett besök, men vill ni så tar ni lätt en taxi till byn Carnoustie där det finns flera pubar och några restauranger.